ΑρχικήΝΑΥΤΙΛΙΑMSC Cruises: Συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα το MSC Opera. Το σχόλιο για το κρούσμα κορωναϊού σε επιβάτη

MSC Cruises: Συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του προς την Κέρκυρα το MSC Opera. Το σχόλιο για το κρούσμα κορωναϊού σε επιβάτη

Ανακοίνωση αναφορικά με το κρούσμα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε Αυστριακό επιβάτη, ο οποίος ταξίδεψε με το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, εξέδωσε η MSC Cruises.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει ότι «Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν ότι ένας επιβάτης αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο, από τις 17 έως τις 28 Φεβρουαρίου, βρέθηκε θετικός, στις 3 Μαρτίου, στον COVID-19.

Αυτός ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας».

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, «το MSC Opera έφθασε νωρίτερα στον Πειραιά της Ελλάδας και ενημερώσαμε έγκαιρα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές για αυτή την υπόθεση, ζητώντας τους οδηγίες. Ζητήσαμε ταυτόχρονα από τους επιβάτες, ως προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν επί του σκάφους εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

Μοιραστήκαμε με τις τοπικές υγειονομικές αρχές τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, καθώς και τα αρχεία ιατρικών και ιστορικών ταξιδιωτικών στοιχείων του Αυστριακού επιβάτη.

Οι ελληνικές υγειονομικές αρχές έδωσαν άδεια στο MSC Opera να πλεύσει από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του στο επόμενο προγραμματισμένο λιμάνι της, στην Κέρκυρα.

Δεν χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετα υγειονομικά μέτρα και το πλοίο κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο