ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαρατηρητήριο των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στη Δ. Ελλάδα

Παρατηρητήριο των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού στη Δ. Ελλάδα

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, με την συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, καθώς και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, ανέλαβαν μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο να αποτυπώνουν διαχρονικά και να εκτιμούν τις οικονομικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδος, από την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό έθεσαν σε λειτουργία το «Παρατηρητήριο Επιπτώσεων του Κορωνοϊού στην Οικονομική Ζωή» (ΠΕΚΟΖ) της περιοχής.

Σε αυτή την σημαντική συλλογική προσπάθεια, επισημαίνεται η αναγκαιότητα της συνδρομής των επιχειρήσεων όλων των κλάδων και όλων των νομικών μορφών, καθώς και των λογιστών ώστε να αφιερώσουν λίγο  χρόνο, για την συμπλήρωση των δεδομένων, με βάση τα οποία θα λειτουργεί το Παρατηρητήριο.

Για το σκοπό αυτό θα σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, σχετική επιστολή όπου θα περιλαμβάνει το σύνδεσμο του ερωτηματολογίου, προκειμένου να γίνει η εισαγωγή και η καταχώρηση των δεδομένων.

Οι εμπλεκόμενοι ευελπιστούν στην ανταπόκριση των επιχειρήσεων και των λογιστών που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, σε αυτή την προσπάθεια.

Με αυτό τον τρόπο, το Παρατηρητήριο θα αποκτήσει σαφέστερη εικόνα της οικονομικής ζωής της Δυτικής Ελλάδος, που  είναι χρονικά, η πρώτη περιοχή που επλήγη από την υγειονομική κρίση και θα διατυπωθούν τεκμηριωμένες προτάσεις προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τα υπουργεία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο