ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑπό τον TÜV NORD οι αξιολογήσεις των προμηθευτών τροφίμων της Costco παγκοσμίως

Από τον TÜV NORD οι αξιολογήσεις των προμηθευτών τροφίμων της Costco παγκοσμίως

Ανάμεσα στους πέντε φορείς παγκοσμίως που έχουν εγκριθεί προκειμένου να διεξάγουν αξιολογήσεις σε προμηθευτές τροφίμων βάσει των απαιτήσεων και των κριτηρίων της Costco συγκαταλέγεται το TÜV NORD.

Η έγκριση αυτή πιστοποιεί εκ νέου τη θέση που κατέχει τo TÜV NORD στον χώρο των επιθεωρήσεων και των πιστοποιήσεων για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε μια εποχή που οι προκλήσεις για τους προμηθευτές τροφίμων είναι πολλές και πολύπλοκες. Και αυτό γιατί καλούνται να διατηρούν την εμπιστοσύνη των εμπόρων και των καταναλωτών, να προστατεύουν το εμπορικό σήμα τους και φυσικά να παρέχουν ασφαλή τρόφιμα υψηλής ποιότητας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κάλυψη των προκλήσεων Costco αυτών αποτελεί η αξιολόγησή τους με βάση τα κριτήρια της Costco, καθώς εξασφαλίζει την έγκρισή τους και την διάθεση των προϊόντων τους σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Η Β. Καζάζη, senior vice president Food & Agriculture South East Europe, τονίζει: «Ο προμηθευτής, με την αξιολόγησή του με βάση τα κριτήρια της Costco αποκτά πρόσβαση σε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Παράλληλα, εξοικονομεί κόστος και χρόνο αφού η επιθεώρηση μπορεί να συνδυαστεί με ήδη πιστοποιημένα συστήματα GFSI (Global Food Safety Initiative, https://mygfsi.com).

Το TÜV NORD μέσω της αναγνώρισής του, δίνει στους πελάτες του αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα των τροφίμων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Costco κατέγραψε καθαρές πωλήσεις ύψους περίπου 138,4 δισ. δολ. το 2018, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης τροφίμων παγκοσμίως (Πηγή: Statista.com).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο