ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια 4η χρονιά η Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ

Για 4η χρονιά η Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις απορρόφησης του ΕΣΠΑ

Την κάλυψη του στόχου, για το έτος 2018, αναφορικά με την απορρόφηση των κονδυλίων ΕΣΠΑ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα τέλη του έτους, το ποσό της ενωσιακής συνδρομής για το 2018 που δήλωσε η Ελλάδα ανέρχεται σε 1.485.979.495,15 ευρώ.

Η συνολική απορρόφηση ανεβαίνει έτσι στο 25% χωρίς την προκαταβολή και στο 32%, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής, διατηρώντας τη χώρα στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η Ελλάδα διατηρεί την πρώτη θέση της αξιοποίησης των πόρων του «πακέτου Γιούνκερ», εκταμιεύοντας 2,702 δισ. ευρώ των σχετικών πόρων σε συνολικές επενδύσεις 11,091 δισ. ευρώ.

Τέλος, η συνολική εκτέλεση του ΠΔΕ για το 2018 ανήλθε σε 6,237 δισ. ευρώ, 5% περίπου αυξημένο έναντι του 2017.

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε δήλωσή του αναφέρει: «Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ενώ πρωτοπορεί στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων άλλων πόρων και εργαλείων.

Αυτό είναι το δικό μας αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Δεν είναι απλώς επιτυχημένοι στόχοι και αριθμοί αλλά και διαφοροποιημένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπηρετούν την αναπτυξιακή μας στρατηγική.

Είναι αποτέλεσμα ενός σταθερού πολιτικού σχεδιασμού που προηγήθηκε και συνεχίζουμε να ακολουθούμε και μιας αποτελεσματικής διαχείρισης και συνεργασίας των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ και των λοιπών εμπλεκομένων φορέων».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο