ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕγκρίθηκε, με 621 ψήφους υπέρ, από το Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit

Εγκρίθηκε, με 621 ψήφους υπέρ, από το Ευρωκοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit

Με 621 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 13 αποχές εγκρίθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, η Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Nikolina Brnjac, εκ μέρους της Προεδρίας του Συμβουλίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen, καθώς και ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής της ΕΕ Michel Barnier, το Κοινοβούλιο συζήτησε τη διαδικασία αποχώρησης όπως αυτή έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής αλλά και τις προκλήσεις που επιφυλάσσει το μέλλον.

Σχολιάζοντας την ιστορική σημασία της ψηφοφορίας, οι περισσότεροι ομιλητές εκ μέρους των πολιτικών ομάδων τόνισαν ότι η αποχώρηση του Ην. Βασιλείου δε θα σημάνει το τέλος της σχέσης της ΕΕ με το ΗΒ και ότι οι δεσμοί που ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης είναι και θα παραμείνουν ισχυροί. Ανέφεραν επίσης ότι υπάρχουν διδάγματα από το Brexit που θα πρέπει να διαμορφώσουν το μέλλον της ΕΕ και ευχαρίστησαν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους ευρωβουλευτές του για τη συμβολή τους όλο το χρονικό διάστημα που η χώρα τους αποτελούσε κράτος-μέλος της ΕΕ.

Προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ θα είναι δύσκολες, ειδικά ενόψει του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει η Συμφωνία Αποχώρησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο