ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕντός 90 ημερών θα γίνεται η επιστροφή φόρου μέχρι το φθινόπωρο του 2018

Εντός 90 ημερών θα γίνεται η επιστροφή φόρου μέχρι το φθινόπωρο του 2018

Ως το φθινόπωρο του επόμενου έτους αναμένεται να υλοποιηθεί η δέσμευση του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους φορολογούμενους εντός 90 ημερών, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή.

Μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Summit ο ίδιος τόνισε: «Είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, θεμελιώδες για εμάς, όταν ζητάμε από τις επιχειρήσεις να τηρούν τις υποχρεώσεις τους, να τηρούμε και εμείς τις δικές μας απέναντί τους.

Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα χαρούμενος που τον Σεπτέμβριο καταφέραμε να συμψηφίσουμε ή να επιστρέψουμε υποχρεώσεις συνολικού ύψους άνω του 1,6 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι σε έναν μήνα πετύχαμε να μειώσουμε το “stock” των ληξιπρόθεσμών μας κατά 50%».

«Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και σειρά αποφάσεων που έχουμε λάβει για διευκόλυνση των επιστροφών φόρου. Στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν να έχουμε ξεμπερδέψει με το “stock” και να είμαστε πλέον μέσα σε αυτά που προβλέπει ο νόμος, για την επιστροφή εντός 90 ημερών. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Πιτσιλής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο