ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΖητείται παράταση για το «πόθεν έσχες» του 2016

Ζητείται παράταση για το «πόθεν έσχες» του 2016

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με την οποία ζητεί παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής του «πόθεν έσχες» για τη χρήση του 2016 ως τα τέλη του έτους, απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Η επιστολή στον Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει ως εξής:

H ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων -πόθεν έσχες- περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων για το 2016 λήγει στις 21 Οκτωβρίου 2017.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής μέσω της ενιαίας εφαρμογής «Πόθεν», που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του έτους για πρώτη φορά για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2015, είναι σχετικά καινούργια και βρίσκεται στην αρχική εφαρμογή της. Ταυτόχρονα απαιτεί χρονοβόρες -επιπρόσθετες της δήλωσης- διαδικασίες όπως σε κάποιες περιπτώσεις σκανάρισμα και ανέβασμα αρχείων, κάτι που η εφαρμογή έδειξε ότι είχε δυσκολίες στο να ανταπεξέλθει σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένου ότι αυτό τον μήνα που διανύουμε οι υποχρεώσεις των γραφείων μας είναι υπερβολικά αυξημένες (ΦΠΑ, ΕΦΚΑ κ.λπ.) σε συνδυασμό με την παράταση του Ν.4446/2016 μέχρι 31/10/2017, της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών φυσικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία υποβολής πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος 2016 στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο