ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι προτεραιότητες του πειραϊκού επιχειρείν, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ

Οι προτεραιότητες του πειραϊκού επιχειρείν, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ

Τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματικότητα τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ) Ν. Μανεσιώτης, με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη, την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, τους βουλευτές Κ. Κατσαφάδο, Ι. Μελά, Ν. Μανωλάκο Χ. Μπουτσικάκη και Θ. Δρίτσα, αντιδημάρχους, εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και τον επικεφαλής της «DIMAND» Δ. Ανδριόπουλο.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση:

  1. Η πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του δήμου Πειραιά.
  2. Κυκλοφοριακό και υπογειοποίηση των γραμμών ΗΣΑΠ από Φάληρο μέχρι Πειραιά.
  3. «Ιπποδάμεια Αγορά» Τροφίμων σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του «Πύργου».
  4. Το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά στη «Ράλλειο».
  5. Παρεμπόριο.

Σε ανάρτηση του κ. Κορκίδη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι, για το θέμα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, έγινε εκ νέου εκτενής αναφορά στη μεγάλη καθυστέρηση των έργων του τραμ και του μετρό και φυσικά στις καταστροφικές επιπτώσεις που δημιουργούν στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων και επηρεάζουν καθοριστικά την επισκεψιμότητα της πόλης.

Τονίστηκε η ανάγκη άμεσης δρομολόγησης και υλοποίησης του πάγιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, καθώς θα απελευθερώσει το υπάρχον οδικό δίκτυο που θα γίνει ποιο λειτουργικό και θα δημιουργήσει συνδυαστικά και με τις άλλες παρεμβάσεις τις συνθήκες για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και της λειτουργίας της πόλης.

Η γενικότερη μελέτη του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει το συντομότερο που θα πρέπει να περιλαμβάνει καθιέρωση συστήματος ελεγχόμενης περιορισμένης στάθμευσης στις εμπορικές οδούς του κέντρου της πόλης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο