ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠάνω από 1.000 επενδυτικά σχέδια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Πάνω από 1.000 επενδυτικά σχέδια ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Πάνω από 1.000 επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν στις δύο πρώτες δράσεις ενίσχυσης επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, 143 αιτήσεις χρηματοδότησης από ισάριθμες ΜμΕ της Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στους τομείς εμπορίου και παροχής υπηρεσιών υποβλήθηκαν μέχρι την περασμένη Δευτέρα, καταληκτική ημερομηνία υποβολής, στο πλαίσιο της πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη αντίστοιχη Δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο αιτούμενος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός των αιτήσεων ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ περίπου και η αναλογούσα δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) σε περίπου 6 εκατ. ευρώ.

Κάθε ένα από τα παραπάνω επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 30.000 – 100.000 ευρώ, επιχορηγείται σε ποσοστό 50% του προϋπολογισμού του, για τη χρηματοδότηση κατασκευής κτιριακών εγκαταστάσεων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, τη συμμετοχή σε εκθέσεις, την πιστοποίηση προϊόντων και για συμβουλευτικές υπηρεσίες.

Η δημόσια δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο