ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Μάιο η λίστα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερΤαμείο (ΕΔΗΣ)

Το Μάιο η λίστα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο υπερΤαμείο (ΕΔΗΣ)

Μέσα στον Μάιο πρόκειται να οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος που θα περάσουν στην, υπό σύσταση, Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), όπως γνωστοποίησε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας, στην 82η ΔΕΘ.

«Η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή. Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς, αν η οικοδέσποινα της σημερινής εκδήλωσης, ΔΕΘ-Helexpo AE, θα ενταχθεί ή όχι στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ, ο κ. Πιτσιόρλας δεν έδωσε κατηγορηματική απάντηση, αλλά επισήμανε: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ. Απεναντίας.

Η λογική του Υπερταμείου είναι λογική αξιοποίησης και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της δημόσιας περιουσίας. Και μάλιστα, επειδή μέχρι τώρα ακουγόταν η κατηγορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει για να πηγαίνουν (τα έσοδα) στο χρέος, διευκρινίζω ότι η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ.

Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ τα μισά χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν απευθείας στην οικονομία και την ανάπτυξη και τα άλλα μισά στο χρέος».

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση του διαγωνισμού για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο