ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΑνταλλαγή τεχνογνωσίας σε σιδηρόδρομο και υποδομές «βλέπουν» Ελλάδα – Ρωσία

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε σιδηρόδρομο και υποδομές «βλέπουν» Ελλάδα – Ρωσία

Για όλο το φάσμα συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, στον τομέα των υποδομών και των μεταφορών, συζήτησαν κατά τη χτεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Ρώσος ομόλογός του Yevgeny Ditrikh.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις σιδηροδρομικές μεταφορές και υποδομές, ενώ αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη σύμπραξης ελληνικών και ρωσικών εταιρειών στα μεγάλα έργα υποδομών τόσο στις επικράτειες των δυο χωρών, όσο και στην από κοινού ανάληψη έργων σε τρίτες χώρες.

Ιδιαίτερης σημασίας πλεονεκτήματα για τη συνεργασία αυτή, αποτελούν τόσο η τεχνογνωσία και εμπειρία των ρωσικών σιδηροδρόμων, όσο και των ελληνικών τεχνικών εταιρειών, καθώς και η εμπειρία εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των ευρωπαϊκών κανονισμών και προτύπων.

Στο πλαίσιο της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- Ρωσίας, κατά τη 12η συνάντησή της, αποτυπώθηκε η βούληση των δυο πλευρών να εντατικοποιήσουν και να επεκτείνουν τα πεδία της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και των υποδομών και να εξετασθεί η δυνατότητα σύναψης συμφωνίας για την προώθηση της συνεργασίας αυτής.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο