ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΑντιδράσεις σιδηροδρομικών για την «ιταλοποίηση» του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αντιδράσεις σιδηροδρομικών για την «ιταλοποίηση» του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (στην Ελλάδα παρευρίσκεται, ενόψει της συνεδρίασης του δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της FS, Renato Mazzoncini, ο οποίος επιθεωρεί εγκαταστάσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του metaforespress.gr) και η απάλειψη σε αυτό του εκπροσώπου των εργαζομένων έχει πυροδοτήσει τις αντιδράσεις των σιδηροδρομικών.

Η ΠΟΣ, με έγγραφό της στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Μόλις χθες (16-10-2017), ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι το ήδη τροποποιημένο Καταστατικό της Εταιρείας, κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 13-10-2017 σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων απαλείφει τη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η ενέργειά σας αυτή, να παύσετε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, που με δική σας απόφαση προ ενός μηνός περίπου είχατε ορίσει, καθώς και η εκ των υστέρων ενημέρωσή μας, χαρακτηρίζεται από μέρους μας αιφνιδιαστική πράξη και δεν κινείται στην κατεύθυνση της συνεννόησης και διαβούλευσης προκειμένου να προάγει τόσο τα συμφέροντα της εταιρείας όσο και των εργαζομένων σε αυτή.

Η εξαγορά από μέρους σας της κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία είναι σιδηροδρομική επιχείρηση μονοπωλιακού χαρακτήρα τη χώρα μας, αποτελεί ειδική περίπτωση επιφέροντας μια μεταβατική περίοδο με μεγάλες δυσκολίες και για τα δύο μέρη που για να ξεπεραστούν με ομαλότητα απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση.

Πέραν αυτού, εμείς κινούμαστε εντός του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου προάγοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν αφετηρία τη χώρα μας και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω απαιτούμε να τηρείται η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης σε κάθε τι που αφορά τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούμε».

Εκτός από την ΠΟΣ, σχετικές ανακοινώσεις υπάρχουν κι από άλλα σωματεία (πχ. ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο