ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΔεσμευτική προσφορά από τους Ιταλούς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Άγονος ο διαγωνισμός της ΕΕΣΣΤΥ

Δεσμευτική προσφορά από τους Ιταλούς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Άγονος ο διαγωνισμός της ΕΕΣΣΤΥ

“Από αλλού το περίμεναν, από αλλού τους ήρθε”. ΤΑΙΠΕΔ και αναλυτές της σιδηροδρομικής αγοράς περίμεναν ότι η ΕΕΣΣΤΥ και όχι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ήταν η εταιρεία που θα προσέλκυε δεσμευτικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Τελικά, συνέβη το αντίθετο.

Oι Ιταλοί της Ferrovie Dello Stato Italiane κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντίθετα, οι Γάλλοι της Alstom (κυρίως) και οι Γερμανοί της Siemens απήχαν από την τελική φάση του διαγωνισμού της ΕΕΣΣΤΥ, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να καταστεί άγονος.

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ακολουθήσει άμεσα η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού της 27ης Ιανουαρίου του 2016. Ειδικότερα, θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, στις 12 Ιουλίου, το οποίο θα εξετάσει την προσφορά της ιταλικής εταιρείας.

Αντίθετα, για την ΕΕΣΣΤΥ δεν υπήρξε κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, εάν και ήδη υπάρχουν σκέψεις για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, εξαιτίας της κατάθεσης προσφοράς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εφόσον αυτή γίνει δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο