ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΔωρεάν τεστ Covid 19 για τους μηχανοδηγούς ζήτησε από το υπουργείο Μεταφορών η ΠΕΠΕ

Δωρεάν τεστ Covid 19 για τους μηχανοδηγούς ζήτησε από το υπουργείο Μεταφορών η ΠΕΠΕ

Δωρεάν – προληπτικών διαγνωστικών τεστ για τον Covid, το κόστος των οποίων θα καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ, ζήτησε η ΠΕΠΕ από το υπουργείο Μεταφορών. Οι μηχανοδηγοί απέστειλαν σχετική επιστολή στον υπουργό Μεταφορών.

Η επιστολή της ΠΕΠΕ

Όπως γνωρίζετε τόσο κατά την περίοδο του 1ου Lock down όσο και σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία με το 2ο κύμα της πανδημίας, οι Έλληνες μηχανοδηγοί, υποδεικνύοντας επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης εργάζονται αδιαλείπτως καθημερινά, προκειμένου να διατηρείται η συνέχεια της εφοδιαστικής αλυσίδας στις εμπορευματικές μεταφορές και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός στις επιβατικές υπηρεσίες στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Το Σωματείο μας, εκπροσωπώντας το σύνολο των μηχανοδηγών στην Ελληνική Επικράτεια,  βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (ΡΑΣ), καθώς και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα ασφάλειας για την προστασία της υγείας, τόσο των εργαζομένων –που έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες επιβατών- όσο  και του ίδιου του επιβατικού κοινού.

Λόγω της εργασίας μας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, προτείνουμε – και προς αποφυγήν διασποράς σε περίπτωση ύπαρξης ασυμπτωματικών φορέων του Covid 19 – όπως εγκρίνετε την διεξαγωγή δωρεάν – προληπτικών- διαγνωστικών τεστ για τον Covid και ανά τακτά χρονικά  διαστήματα για τους μηχανοδηγούς, το κόστος των οποίων  θα καλύπτει ο ΕΟΠΠΥ.

Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πως θα περιοριστεί σημαντικά η πιθανότητα να υπάρξει διασπορά του Covid σε ένα κλάδο εργαζομένων που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Ελληνική Κοινωνία και Οικονομία σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο