ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΗ ΕΡΓΟΣΕ στις Βρυξέλλες, αναζητώντας συνέργιες για τον ελληνικό σιδηρόδρομο

Η ΕΡΓΟΣΕ στις Βρυξέλλες, αναζητώντας συνέργιες για τον ελληνικό σιδηρόδρομο

Ο διευθύνων σύμβουλος Θ. Βούρδας και ο αντιπρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Χρ. Διονέλης  πραγματοποιούν  διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με φορείς του ευρωπαϊκού σιδηροδρόμου.

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηρόδρομων (CER), κ. LiborLochman, οπού συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και κοινής δραστηριοποίησης της Κοινότητας με την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η συμμέτοχη και του CER στις τεχνικές συζητήσεις για την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου, σε εφαρμογή του νέου Κοινοτικού Κανονισμού.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Shift2Rail κ. CarloBorghini, οπού συζητήθηκαν η συμμέτοχη της ΕΡΓΟΣΕ στο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Σιδηρόδρομο, αλλά και η δραστηριοποίηση της εταιρίας ως τελικός αποδέκτης των αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών ερευνών στον τομέα του Σιδηροδρόμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο περιθώριο εκδηλώσεων του CER και της UNIFE(Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανιών Σιδηροδρόμου), πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της UNIFE κ. LaurentTroger, οπού συμφωνήθηκε η έναρξη συζητήσεων, για την παρουσίαση στην Ευρωπαϊκή Σιδηροδρομική Βιομηχανία, των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Την Τέταρτη το πρωί η Αντιπροσωπεία της ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του CER.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο