ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΚαλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες της υπόσχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα μηνύματα σε Rail Cargo Logistics Goldair και ΟΣΕ

Καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες της υπόσχεται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα μηνύματα σε Rail Cargo Logistics Goldair και ΟΣΕ

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της σιδηροδρομικής εταιρείας, εξαγγέλλοντας βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στάθηκε στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, σημειώνοντας ότι, στα τέλη του 2020, θα αφιχθούν 5 νέα τρένα, τύπου ATR 470, ενώ τα πρώτα υβριδικά τρένα (ηλεκτροκίνητα + ντίζελ) το 2022.

Σημαντικές επενδύσεις θα δρομολογηθούν στο κομμάτι της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Η πρώτη καινοτομία είναι το λανσάρισμα, εντός του 2020, μιας νέας εμπορικής πλατφόρμας, η οποία θα προσφέρει κρατήσεις εισιτηρίων, καθώς και άλλων υπηρεσιών, σε συνεργασία με άλλες εταιρείες μεταφορών.

Η νέα πλατφρόρμα, που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης από τη μητρική FSI και πρόκειται να δοκιμαστεί στην Ελλάδα, θα δίνει τη δυνατότητα και για προσφορές.

Παράλληλα, για τη βελτίωση της εμπειρίας πάνω στο τρένο, και με δεδομένη την αναζήτηση λύσης (σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους) για την κάλυψη των συρμών με wifi, δρομολογείται το λανσάρισμα ενός entertainment app για off-line ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Σχετικά με την ανταγωνίστρια εταιρεία στο κομμάτι των εμπορευματικών μεταφορών, την Rail Cargo Logistics Goldair και τις αιτιάσεις της για μη ισότιμη μεταχείριση από την ΕΕΣΣΤΥ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράμμισε ότι «η Rail Cargo δεν έχει αποστείλει τίποτα στην ΕΕΣΣΤΥ», καλώντας την προς διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα ότι οφείλει να τηρεί την σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΕΕΣΣΤΥ.

Από την άλλη πλευρά, παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαφορά στις χρεώσεις, υποστηρίζοντας ότι «είναι άλλο να ζητάς υπηρεσίες συντήρησης για εκατοντάδες και πλέον μηχανές και άλλο για 4».

Τέλος, για τον ΟΣΕ τόνισε ότι «ο Οργανισμός αντιδρά με μεγαλύτερη ταχύτητα από το παρελθόν». Σχετικά με την κατάσταση του δικτύου, αναφέρθηκε στην μη ολοκλήρωση βασικών υποδομών, όπως του συστήματος της τηλεδιοίκησης / σηματοδότησης.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο