ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΜετά την Ελλάδα, τα νέα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ιταλοί της FS επεκτείνονται στη Μ. Βρετανία

Μετά την Ελλάδα, τα νέα αφεντικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Ιταλοί της FS επεκτείνονται στη Μ. Βρετανία

Μετά την Ελλάδα και την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ιταλικός όμιλος της Ferrovie Dello Stato Italiane ανακοίνωσε, μέσω της θυγατρικής Trenitalia, την εξαγορά της βρετανικής C2C.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Η εξαγορά της C2C, η οποία επικυρώθηκε από τις βρετανικές αρχές, σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την επέκταση της FS στην αγορά της Μ. Βρετανίας.

Η C2C δραστηριοποιείται μεταξύ Essex και Λονδίνου και για την απόκτησή της η FS θα δαπανήσει 72,6 εκατ. λίρες, παρέχοντας επιπρόσθετες εγγυήσεις 35 εκατ. στερλινών για λοιπές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις, όταν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δαπάνησε 45 εκατ. ευρώ.

Η FS και ειδικότερα, η Trenitalia που εξαγόρασε την C2C διατηρεί φιλόδοξα σχέδια για τη βρετανική αγορά, υποσχόμενη ότι θα μεταλαμπαδεύσει την σιδηροδρομική και τεχνολογική της εμπειρία.

Η C2C θα συνεχίσει να καθοδηγείται από τον διευθύνοντα σύμβουλο Julian Drury και θα διατηρήσει την τρέχουσα οργανωτική της δομή.

Πέρα από τη C2C, η Trenitalia έχει ανακοινώσει τη σύσταση κοινοπραξίας με την FirstGroup στην υποβολή προσφορών για την εκμετάλλευση κι άλλων προαστιακών γραμμών, όπως στα East Midlands και την West Coast.

Σε εγχώριο επίπεδο, η FS έχει υπογράψει την σύμβαση εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και περιμένει το κλείσιμο του φακέλου των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, ώστε να αναλάβει τη διαχείρισή της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο