ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΜε «σεμνότητα και ταπεινότητα» η υπογραφή πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS

Με «σεμνότητα και ταπεινότητα» η υπογραφή πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς της FS.

Χθες το βράδυ αφίχθηκε, στην Αθήνα, αντιπροσωπεία της FS και, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, παρόντος του διευθύνοντος συμβούλου Renato Mazzoncini.

Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία (κατ’ άλλους, το προσύμφωνο) θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ασκών χρέη προέδρου Αντώνης Λεούσης.

Η υπογραφή είναι προγραμματισμένο να γίνει στα γραφεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (σχετική φωτογραφία).

Το ΤΑΙΠΕΔ κρατάει χαμηλούς τόνους για πολλούς λόγους, δεδομένου ότι εκκρεμεί, ως προαίρεση της συναλλαγής, η απόφαση άρσης της επιβολής επιστροφής κρατικών ενισχύσεων, ύψους 714 εκατ. ευρώ. και συνεπακόλουθα, η έγκριση της εξαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Επίσης, είναι γνωστό ότι το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και διάφορα άλλα στελέχη της κυβέρνησης έχουν ταχθεί κατά της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα αποτελέσει τη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, χωρίς… κρατική σιδηροδρομική εταιρεία».

Από υπουργούς, σίγουρα θα παραστεί ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο οποίος ακούγεται ότι «πήρε επάνω του» την συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, μετά τις αρχικές εντάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τέλος, από κάποιους «έπεσε σαν ιδέα» να συνδυαστεί η υπογραφή πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την επίσκεψη του Ιταλού προέδρου στην Ελλάδα Σέρτζιο Ματαρέλα.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο