ΑρχικήΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙΟι μεταφορές στην ατζέντα του Αλ. Τσίπρα στην τετραμερή Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας

Οι μεταφορές στην ατζέντα του Αλ. Τσίπρα στην τετραμερή Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας

Στην έδρα της ρουμανικής κυβέρνησης (Palatul Victorei), στο Βουκουρέστι, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει διμερή συνάντηση με τη Ρουμάνα ομόλογό του Βιόριτσα Νταντσίλα, ενώ το απόγευμα θα συμμετάσχει στην 7η Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας – Ρουμανίας – Σερβίας – Βουλγαρίας.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, οι γενικοί γραμματείς Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννης Μπράχος και ο γ.γ. του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που άπτονται των διμερών οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων, των μεταφορών, της ψηφιακής πολιτικής και της διασυνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, επ’ ευκαιρίας της ρουμανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, οι δύο πρωθυπουργοί θα ενισχύσουν τον συντονισμό τους ως προς τη διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια, τη μετανάστευση και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με τον πρόεδρο της ρουμανικής Βουλής Λίβιου Ντραγκνέα, ενώ το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τετραμερή Συνάντηση Ελλάδας-Ρουμανίας-Σερβίας-Βουλγαρίας και το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο, με τη συμμετοχή και του αντιπροέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο