ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΟι Ρώσοι μπορεί να μην εξαγόρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά εξετάζουν συνέργιες με την ΕΡΓΟΣΕ

Οι Ρώσοι μπορεί να μην εξαγόρασαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά εξετάζουν συνέργιες με την ΕΡΓΟΣΕ

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, παρά το αρχικό ενδιαφέρον, δεν εκδήλωσαν δεσμευτική προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να αναζητήσουν συνέργιες με την… ΕΡΓΟΣΕ.

Έτσι, σε συνέχεια των συναντήσεων των ηγεσιών των υπουργείων Μεταφορών και Υποδομών Ελλάδας και Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 10/11/2016, συνάντηση, στην έδρα της ΕΡΓΟΣΕ, μεταξύ αντιπροσωπείας των Ρωσικών Σιδηρόδρομων, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή, κ. Σεργκέι Παβλόφ και  αντιστοίχου κλιμάκιου της ΕΡΓΟΣΕ, με επικεφαλής τον Δ/ντα Σύμβουλο, κ. Θάνο Βούρδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και διάθεσης για συνεργασία, που αφορά σε μια σειρά θεμάτων ανάπτυξης κοινών δράσεων.

Οι μορφές συνεργασίας που συζητήθηκαν αφορούν αρχικά την προετοιμασία για την υπογραφή «Μνημονίου Συνεργασίας» για θέματα κοινής καθόδου των δυο εταιρειών σε έργα σε τρίτες χώρες, αλλά και για σύμπραξη στον χώρο των logistics.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας συμφωνήθηκε να προετοιμαστεί, προκειμένου να υπογραφεί από τις δυο εταιρίες τον Ιανουάριο στη Μόσχα, κατά την επικείμενη συνάντηση των δυο υπουργών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο