ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠαραλίγο να επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο 30.310 ευρώ στην Ελλάδα για το ν/σ του σιδηροδρομικού χώρου

Παραλίγο να επιβληθεί ημερήσιο πρόστιμο 30.310 ευρώ στην Ελλάδα για το ν/σ του σιδηροδρομικού χώρου

Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο σιδηροδρομικό χώρο, η ΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία παραπέμπει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Όπως αναφέρεται, σε σημερινή ανακοίνωση της ΕΕ, «δεδομένου ότι η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και η Ρουμανία δεν συμμορφώθηκαν, η Επιτροπή απέστειλε στα κράτη αυτά προειδοποιητική επιστολή τον Ιούλιο του 2015 και αιτιολογημένη γνώμη τον Φεβρουάριο του 2016.

Επειδή δεν έχουν ακόμη θεσπιστεί τα εθνικά μέτρα μεταφοράς της οδηγίας, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τα εν λόγω κράτη μέλη στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 260 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), η Επιτροπή θα ζητήσει από το Δικαστήριο να επιβάλει ημερήσια χρηματική ποινή στην Ελλάδα, το Λουξεμβούργο και τη Ρουμανία έως ότου η οδηγία μεταφερθεί πλήρως στην εθνική νομοθεσία.

Η Επιτροπή προτείνει την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής ύψους 30.310,80 € στην Ελλάδα, 8.710,00 € στο Λουξεμβούργο και 29.091,40 € στη Ρουμανία».

Με την ψήφιση, στη Βουλή, του σχετικού νομοσχεδίου η ανωτέρω απόφαση της ΕΕ θα ανακληθεί.

Γιατί άργησε η Ελλάδα να νομοθετήσει, αφού πολλές από τις οδηγίες για τον ενιαίο σιδηροδρομικό χώρο θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και χρόνια; Ευθύνες βαραίνουν, τόσο τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και τη νέα, η οποία καθυστέρησε στον ορισμό νέας διοίκησης στον ΟΣΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο