ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠοινή κάθειρξης οκτώ ετών, με αναστολή, στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με αναστολή, στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, με αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Οι δικαστές του αναγνώρισαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να του δοθεί αναστολή στην έφεση, επιβάλλοντάς του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της διατήρησης της ήδη καταβληθείσας εγγυοδοσίας μέχρι το ποσό των 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Τάσος Μαντελης πέτυχε να αποκρύψει περιουσιακό όφελος που «απαίτησε», μέσω τρίτου από τη Siemens, προκειμένου να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση 8002/97 με τον ΟΤΕ.

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε στο στέλεχος της Siemens, Ηλία Γεωργίου για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα για αναστολή στην έφεση, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών, με αναστολή μέχρι την έφεση, καταδικάστηκε για την πράξη της απλής συνδρομής στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αλ. Μαντάς. Αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς. Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απλής συνδρομής σε παθητικής δωροδοκίας.

Το δικαστήριο απέρριψε τη δήλωση κατηγορουμένων για επιστροφή των χρημάτων και προχώρησε στη δήμευση του ποσού των 230.000 ευρώ που έχει κατασχεθεί και κατατεθεί.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο