ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤΑΙΠΕΔ: Η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλείνει το φάκελο των παράνομων επιδοτήσεων

ΤΑΙΠΕΔ: Η εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλείνει το φάκελο των παράνομων επιδοτήσεων

Επιτυχές κλείσιμο του φακέλου των παράνομων κρατικών ενισχύσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προαναγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από την εξαγορά της ελληνικής σιδηροδρομικής εταιρείας από τη Ferrovie Dello Stato Italiane.

Κάνοντας δεκτή την προσφορά των 45 εκατ. των Ιταλών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το ΤΑΙΠΕΔ υπογραμμίζει ότι ολοκληρώνεται μία διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και διασφαλίζει, όχι μόνο τη βιωσιμότητα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

«Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά, τίθενται οι βάσεις για το επιτυχές κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

Η Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και αναμένεται να μεταγγίσει τεχνογνωσία και εμπειρία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εντάσσοντας την ελληνική εταιρεία στον πανευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χάρτη», αναφέρει το Ταμείο.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος και η Kantor ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι Μ&Π Μπερνίτσα και Hogan Lovells ως νομικοί σύμβουλοι και η Louis Berger ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο