ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στα σύνορα με Σκόπια – Βουλγαρία

Τα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στα σύνορα με Σκόπια – Βουλγαρία

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικά έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ.

Επιμέλεια: Μαρίνα Δημητρίου

Ειδικότερα, στο τμήμα Ευαγγελισμός – Θεσσαλονίκης έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R από τον Νοέμβριο του 2017.

Αντίστοιχα, σε εξέλιξη είναι η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης (ETCS level1), με ανάταξη του συμβατικού συστήματος σηματοδότησης, όπου απαιτείται, με εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2019.

Επίσης, θα κατασκευαστεί νέα σιδηροδρομική στάση στο Νέο Παντελεήμονα Πιερίας. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου εκτιμάται στο τέλος του 2019, με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ.

Στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (σύνορα με FYROM), σε εξέλιξη είναι η κατασκευή νέας μονής ηλεκτροκινούμενης γραμμής, ως παραλλαγή της υφιστάμενης, στο τμήμα Πολύκαστρο– Ειδομένη, με εκσυγχρονισμό του συστήματος σηματοδότησης και εγκατάσταση ETCS Level1 και εγκατάσταση συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης της παραλλαγής εκτιμάται στο τέλος του 2018.

Στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας – Προμαχώνας (σύνορα με Βουλγαρία), έχει ολοκληρωθεί το έργο της εγκατάστασης συστήματος ραδιοκάλυψης GSM-R (Σεπτέμβριος 2017).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης (ETCS level1), με ανάταξη του συμβατικού συστήματος σηματοδότησης, όπου απαιτείται, και εκτιμώμενη ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2019.

Επίσης, η αναβάθμιση της γραμμής σε εντοπισμένα τμήματα, κυρίως στο τμήμα Στρυμόνας – Προμαχώνας και εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης σε όλο το μήκος της (143 χλμ.).

Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου προγραμματίζεται στο τέλος του 2023 και ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 100 εκατ. ευρώ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο