ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤο Θριάσιο ΙΙ παραλαμβάνει από την ΕΡΓΟΣΕ ο ΟΣΕ

Το Θριάσιο ΙΙ παραλαμβάνει από την ΕΡΓΟΣΕ ο ΟΣΕ

Το Θριάσιο ΙΙ πρόκειται να παραλάβει από την ΕΡΓΟΣΕ ο ΟΣΕ, έπειτα από την χθεσινή σύσκεψη μεταξύ στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ, του ΟΣΕ και της αναδόχου κοινοπραξίας, ΑΚΤΩΡ – Alstom.

Tο πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής αφορά την Σύμβαση «Κατασκευή Β’ Λειτουργικής Φάσης Συγκροτήματος Θριασίου και Κατασκευή Σ.Σ. Ζεφυρίου» (ΑΣ 541/13) που χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (Π.Ε.Π. Αττικής) 2007-2013 και περιλαμβάνει τα εξής:

-Έργα επιδομής τμήματος των σιδηροδρομικών γραμμών εντός του Συγκροτήματος,

-Έργα σηματοδότησης, τηλεδιοίκησης και ηλεκτροκίνησης του συνόλου των γραμμών,

-Κατασκευή των αναγκαίων κτιριακών εγκαταστάσεων για την υλοποίηση και διεκπεραίωση των λειτουργιών του Συγκροτήματος.

Για το Θριάσιο ΙΙ ή αλλιώς, τον «Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής Θρασίου Πεδίου» (Ε.Σ.Σ.Σ.Δ.Ι.), το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσίευσε πρόσκληση δημόσιας διαβούλευσης, με στόχο την παραχώρησή του.

Πρόκειται για ένα έργο κομβικής σημασίας, καθώς το συγκρότημα του Θριασίου (σταθμός διαλογής + εμπορευματικό κέντρο) θα αποτελέσει, εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς και ο διαγωνισμός για το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, το πρώτο ολοκληρωμένο και σύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα, μέσω του οποίου θα επιτευχθεί η συγκέντρωση των περισσότερων σιδηροδρομικών δραστηριοτήτων που είναι σήμερα διάσπαρτες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης σημείωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε την παράδοση ενός εμβληματικού έργου, που αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας.

Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ την ανάδοχο κοινοπραξία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άρτια υλοποίηση ενός έργου που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αναπτυξιακής εποχής για την πρωτεύουσα, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον για τον τομέα των μεταφορών».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο