ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΦ. Τσαλίδης: H ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της, δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή μεταθέσεις

Φ. Τσαλίδης: H ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύεται για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματός της, δεν υπάρχουν ακυρώσεις ή μεταθέσεις

Από το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε ως έχει:

«Κατά την διάρκεια πρόσφατης διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου προς δημοσιογράφους, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο μεταφορικό έργο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υπήρξαν, προφανώς λόγω των συνθηκών της συνέντευξης, παρερμηνείες ή εσφαλμένες αποδόσεις περί ακύρωσης ή χρονικής μετάθεσης του επενδυτικού προγράμματος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που συνδέεται με την υπογραφείσα Δήλωση Συμφωνίας (MoU) για την νέα σύμβαση ΥΔΥ, πράγμα απολύτως ανακριβές.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεσμεύτηκε για την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος με αντικείμενο ιδίως την αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, των δομών και υπηρεσιών εξυπηρέτησης της δραστηριότητάς της και μάλιστα με ένα επενδυτικό πρόγραμμα εμπροσθοβαρές, που θα κατευθύνει τις επενδύσεις στα πρώτα χρόνια της ισχύος της νέας σύμβασης ΥΔΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ παρότι η νέα σύμβαση ΥΔΥ δεν είναι ακόμη σε ισχύ, ήδη προβαίνει σε υλοποίηση των δεσμεύσεών της, με την αγορά σύγχρονων επιβατηγών τραίνων και την εκκίνηση του προγράμματος αναβάθμισης-ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Τεχνικής της Βάσης.

Επιπλέον, η οριστικοποίηση του επενδυτικού σχεδίου βρίσκεται σε συνεχή κοινή επεξεργασία με την Γενική Γραμματεία Μεταφορών του αρμοδίου Υπουργείου και θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα της νέας συμβάσης ΥΔΥ.

Κάθε άλλη αναφορά, αποτελεί εσφαλμένη απόδοση των ανακοινώσεων του διευθύνοντος συμβούλου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ουδέποτε αμφισβήτησε τη δέσμευσή της αυτή, ούτε προτίθεται να το πράξει στο μέλλον».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο