ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΌταν οι «συνδυασμένες μεταφορές» γίνονται πράξη. Εντυπωσιακό βίντεο από το Θριάσιο

Όταν οι «συνδυασμένες μεταφορές» γίνονται πράξη. Εντυπωσιακό βίντεο από το Θριάσιο

Μπορεί να αποτελεί ακόμα ένα σιδηροδρομικό έργο που βρίσκεται εκτός αρχικού χρονοδιαγράμματος, ωστόσο η ολοκλήρωσή του θα σηματοδοτήσει την υλοποίηση του όρου «συνδυασμένες μεταφορές».

To έργο αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου συγκροτήματος στο Θριάσιο Πεδίο, στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι σιδηροδρομικές και εμπορευματικές δραστηριότητες, οι οποίες σήμερα διεκπεραιώνονται σε εγκαταστάσεις που είναι διάσπαρτες σε σημεία της πρωτεύουσας (υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω εργασίες δεν αναφέρονται στο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών της ΓΑΙΑΟΣΕ, οι οποίες, ωστόσο, αλληλοσυμπληρώνονται).

Η μεταφορά των εγκαταστάσεων αυτών σε ενιαίο χώρο, εκτός του οικιστικού πλέγματος της Αθήνας, θα έχει σημαντικά περιβαλλοντικά και χωροταξικά οφέλη για ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.

To εν λόγω συγκρότημα θα περιλαμβάνει: Σταθμό Διαλογής, τέρμιναλ για containers, τελωνείο, εμπορικό σταθμό, αποθήκες εμπορευμάτων, δέσμη γραμμών για απόθεση βαγονιών με επικίνδυνα φορτία, πλυντήρια καθώς και όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των παραπάνω δραστηριοτήτων.

«Η β’ φάση του Θριασίου ολοκληρώνεται τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2017, το Θριάσιο θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Εμπορευματικό Κέντρο. Τον τελευταίο χρόνο, η ΕΡΓΟΣΕ επιδόθηκε σε «αγώνα δρόμου», υλοποιώντας το υπολειπόμενο 60% του φυσικού αντικειμένου.

Οι όποιες καθυστερήσεις ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι από τη β΄φάση αφαιρέθηκε, από την ΕΡΓΟΣΕ, ένα τμήμα φυσικού αντικειμένου στη λογική της μη ύπαρξης θεμάτων κρατικής ενίσχυσης στο εμπορευματικό κέντρο ιδιωτών, το οποίο όμως ήταν συνδετήριο ανάμεσα στη πρώτη και τη δεύτερη φάση», αναφέρουν στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Το εντυπωσιακό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΓΟΣΕ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο