ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ150 άτομα προσωπικό θα χρειαστεί ο ΟΣΕ για την πλήρη λειτουργία του Θριασίου Β΄

150 άτομα προσωπικό θα χρειαστεί ο ΟΣΕ για την πλήρη λειτουργία του Θριασίου Β΄

Έως τα τέλη του έτους αναμένεται η προκήρυξη του διαγωνισμού για το Θριάσιο Β’, δηλαδή τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και Σταθμό Διαλογής του ΟΣΕ που βρίσκεται στο Θριάσιο.

Ο εν λόγω διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μέσω ΣΔΙΤ, ωστόσο υπουργείο Μεταφορών και ΟΣΕ δεν έχουν καταλήξει στο μοντέλο και ειδικότερα, στον ρόλο που θα ανατεθεί στον φορέα παραχώρησης.

Ο ιδιώτης θα αναλάβει την προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων γερανογεφυρών για τη φορτοεκφόρτωση των συρμών, επένδυση που υπολογίζεται στα 20 -25 εκατ. ευρώ.

Επίσης, θα αναλάβει την ολοκλήρωση σειράς έργων υποστηρικτικών λειτουργιών, όπως τα κτίρια του χώρου μεταφόρτωσης συνδυασμένων μεταφορών, φόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων, μεταφόρτωσης φορτίου βαγονιών, πρατήριο υγρών καυσίμων και την προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (περονοφόρα κ.α.).

Στο ακίνητο των 1.600 στρεμμάτων έχουν ήδη κατασκευαστεί μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι οι οποίοι, όπως προβλέπεται από τα τεύχη του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά σ’ αυτό.

Για την πλήρη λειτουργία του, ο ΟΣΕ υπολογίζει ότι θα χρειαστεί 150 άτομα προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός αναμένει το επόμενο διάστημα να δεχτεί έως 271 άτομα, μέσω μετατάξεων.

Φ. Φωτ.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο