ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΟ Alberto Mazzola εξελέγη νέος εκτελεστικός διευθυντής στην CER

Ο Alberto Mazzola εξελέγη νέος εκτελεστικός διευθυντής στην CER

Το 2021 σηματοδοτεί αλλαγή ηγεσίας για την Κοινότητα Ευρωπαϊκών Εταιρειών Σιδηροδρόμων και Υποδομών (CER), με τον Alberto Mazzola να αναλαμβάνει χρέη εκτελεστικού διευθυντή, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της CER τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Mazzola θα διαδεχθεί τον τρέχοντα εκτελεστικό διευθυντή, Libor Lochman, και θα αναλάβει να ηγηθεί της CER εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τον σιδηροδρομικό κλάδο, ο οποίος βάλλεται τόσο από τον Covid-19, αλλά και από τις αλλαγές που φέρνει μαζί της η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal).

Ο Alberto Mazzola είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στο Business Administration, έχει θητεύσει σε διάφορες θέσεις στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane (FS), ενώ την περίοδο 2015 – Σεπτέμβριος 2020 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Τμήματος Μεταφορών, Ενέργειας και Υπηρεσιών Γενικού Ενδιαφέροντος και πρόεδρος στην επιτροπή παρακολούθηση «Διεθνές Εμπόριο» στην ΕΕ.

Alberto Mazzola

Σε δηλώσεις του, ο ίδιος τόνισε «Είναι τιμή μου που συμμετέχω στην ευρωπαϊκή σιδηροδρομική προσπάθεια σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Θα εργαστώ για να υποστηρίξω, με την επανέναρξη της Ευρώπης μετά τον COVID-19, την πλήρη ανάκτηση των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, καθώς και για την προώθηση νέων πολιτικών για την ενίσχυση των σιδηροδρόμων.

Με το “Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων” το 2021, έχουμε μια πραγματική ευκαιρία να δείξουμε τα πολλά οφέλη που μπορούν να αποφέρουν οι σιδηρόδρομοι ως εργοδότες και πάροχοι βιώσιμων υπηρεσιών κινητικότητας.

Η μετάβαση στο σιδηρόδρομο έχει νόημα για την οικονομία και τον πλανήτη μας και με τις σωστές πολιτικές, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ να κάνουν υγιείς επιλογές κινητικότητας».

Βάσω Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο