ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΤα οφέλη των σιδηροδρομικών μεταφορών, μέσω του «Connecting Europe Express», σε ολόκληρη την Ευρώπη

Τα οφέλη των σιδηροδρομικών μεταφορών, μέσω του «Connecting Europe Express», σε ολόκληρη την Ευρώπη

Τον προσεχή Σεπτέμβρη, και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων, το τρένο «Connecting Europe Express» θα διασχίσει ολόκληρη την Ευρώπη με σκοπό να επιδείξει τη δύναμη του σιδηροδρόμου ως κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη κινητικότητα, την οικονομική δραστηριότητα και την ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη 

Η εν λόγω απόφαση ανακοινώθηκε από την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Adina Vălean, κατά την έναρξη της επίσημης διάσκεψης για τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων, που διοργανώθηκε από την Κομισιόν σε συνεργασία με την πορτογαλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Το ειδικό τρένο θα ξεκινήσει το ταξίδι του τον Σεπτέμβριο, σταματώντας στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες προγραμματισμένες σε τοπικό επίπεδο, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα μέτρα για τον COVID-19.

Σε κάθε στάση, το τρένο θα παραδίδει το σημαντικό του μήνυμα αναφορικά με τα οφέλη των σιδηροδρόμων ως ακρογωνιαίο λίθο ενός “εξυπνότερου”, πιο βιώσιμου τρόπου μεταφορών για επιβάτες και εμπορεύματα, που κινούνται με ασφάλεια και απρόσκοπτα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Αυτό αποτελεί μέρος του γενικού στόχου του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων που επιδιώκει να προωθήσει τη χρήση των σιδηροδρόμων μεταξύ πολιτών και επιχειρήσεων και να σηματοδοτήσει τη στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου της απανθρακοποίησης του κλάδου στο πλαίσιο του EU Green Deal.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την υποστήριξη της CER ως συντονιστή έργου του “Connecting Europe Express” για να συνεργαστεί με τα μέλη του και τους διαχειριστές υποδομής για να εξασφαλιστεί το ομαλό ταξίδι του τρένου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα είναι μια τεράστια οργανωτική άσκηση που θα αποδείξει το πνεύμα της καλής συνεργασίας μεταξύ των σιδηροδρομικών εταιρειών και την προθυμία τους να συμβάλουν στις προσπάθειες ευαισθητοποίησης σχετικά με το μέλλον της κινητικότητας στην Ευρώπη.

 

Να καταστεί το τρένο η No1 επιλογή

Η Επίτροπος Μεταφορών Adina Vălean είπε: «Το Connecting Europe Express θα είναι ένα πραγματικό, απτό παράδειγμα της δύναμης των σιδηροδρόμων να συνδεθούν. Σε κάθε μία από τις σχεδόν 40 στάσεις, οι εκδηλώσεις θα συγκεντρώσουν τον σιδηροδρομικό τομέα γενικά, καθώς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, τοπικές και περιφερειακές αρχές, και το ευρύτερο κοινό, για να συζητήσουν τα οφέλη του σιδηροδρόμου, καθώς και τι πρέπει να έχει ακόμη. γίνεται έτσι ώστε το τρένο να μπορεί να γίνει η νούμερο ένα επιλογή για επιβάτες και επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Austrian Federal Railways, Andreas Matthä, τόνισε «Το Connecting Europe Express δείχνει μια ισχυρή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών κρατών-μελών που αντικατοπτρίζουν τη σημασία του σιδηροδρομικού τομέα.

Μόνο με τη συνεχή μετατόπιση των εμπορευματικών μεταφορών στον σιδηρόδρομο και την επέκταση των διεθνών μεγάλων αποστάσεων επιβατικών σιδηροδρομικών μεταφορών θα μπορέσει η Ευρώπη να επιτύχει τους στόχους για την κλιματική αλλαγή και να καταστήσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία επιτυχημένη».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο