ΑρχικήΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣΠαράταση του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων έως τα τέλη του 2022 ζητούν CER, EIM και UNIFE

Παράταση του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων έως τα τέλη του 2022 ζητούν CER, EIM και UNIFE

Την παράταση του Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων έως τα τέλη του 2022 ζητούν οι CER, EIM και UNIFE, καθώς η πανδημία ανέκοψε τις πανηγυρικές εκδηλώσεις και τους εορτασμούς ανά την Ευρώπη.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Για το λόγο αυτό, οι σιδηροδρομικές ενώσεις απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ και της Κομισιόν, καθώς και στην Επίτροπο Μεταφορών Adina Valean.

Όπως επισημαίνεται, «με αυτήν την επιστολή, επιβεβαιώνουμε εκ νέου την ισχυρή υποστήριξη του σιδηροδρομικού κλάδου για την υιοθέτηση του 2021 ως Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμων.

Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο στο συνεχιζόμενο πλαίσιο των απαραίτητων περιορισμών έναντι του COVID να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτήν την πολύτιμη πρωτοβουλία, δεδομένης της δυσκολίας στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του πλήρους φάσματος δραστηριοτήτων επί τόπου.

Γι’ αυτό ζητάμε την παράταση του Έτους Σιδηροδρόμων έως το τέλος του 2022.

Ελπίζουμε ότι αυτό θα ανοίξει ένα ευρύτερο πεδίο ευκαιριών για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της πρωτοβουλίας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του σιδηροδρόμου, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο των σιδηροδρόμων στη βιώσιμη μεταφορά επιβατών και αγαθών και, τελικά, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας».

Πατήστε εδώ για το πλήρες κείμενο της επιστολής των CER, EIM, UNIFE.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο