ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑυτόνομα ρομπότ στο νέο κέντρο διαλογής των Κροατικών Ταχυδρομείων

Αυτόνομα ρομπότ στο νέο κέντρο διαλογής των Κροατικών Ταχυδρομείων

Με αυτόνομα ρομπότ μεταφοράς παλετών εξόπλισαν το νέο κέντρο διαλογής τους τα Κροατικά Ταχυδρομεία (Croatian Post).

Να σημειωθεί ότι, το κέντρο διαλογής της Croatian Post εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και βρίσκεται στην πόλη Velika Gorica κοντά στο Ζάγκρεμπ.

Τα ρομπότ θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την αποδοτικότητα, καθώς όπως σημειώνεται «στόχος δεν είναι αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο, αλλά να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας».

Το πιλοτικό έργο θα εφαρμοστεί τους επόμενους 4 μήνες στην αποθήκη και το κέντρο διαλογής της Croatian Post, ενώ οι εργαζόμενοι που θα συνεργαστούν με τα ρομπότ θα εκπαιδευτούν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.

Στο τμήμα της αποθήκης, τα ρομπότ θα βοηθήσουν στην παραλαβή και τη μεταφορά ταχυδρομείου, ενώ στο κέντρο διαλογής θα μεταφέρουν το ταχυδρομείο από τα οχήματα σε χώρους επεξεργασίας, όπου που διαχωρίζεται η αλληλογραφία από τα πακέτα προς παράδοση.

Τα αυτόνομα ρομπότ μπορούν να μεταφέρουν φορτίο μέχρι 800 κιλών και να ελιχθούν με ασφάλεια γύρω από τους ανθρώπους, τον εξοπλισμό και άλλες κινούμενες μηχανές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, η Croatian Post αποτελεί κρατικό οργανισμό και είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας, με μερίδιο αγοράς 80%. Έχει ετήσια έσοδα άνω των 230 εκατ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο