ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΕγκληματική οργάνωση εισήγαγε ναρκωτικά με δέματα μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Εγκληματική οργάνωση εισήγαγε ναρκωτικά με δέματα μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης με ταχυδρομικά δέματα μέσω εταιρειών αερομεταφορών, προχώρησε η Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θ. Χρονόπουλος, ανέφερε: «η υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιoύνταν στη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της Ν. Αμερικής στην ελληνική επικράτεια, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιρειών αερομεταφορών.

Μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, έως τώρα, ποσότητες αποξηραμένου φρούτου ACAI (superfood), οι οποίες ήταν εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους (36) κιλών. Επίσης κατασχέθηκαν πιστόλι και φυσίγγια.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλληφθεί (6) ημεδαποί, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις.

Από την έως τώρα προανάκριση και διεθνή συνεργασία, έχουν προκύψει οι διαδρομές αποστολής των ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω αερομεταφορών, που περιείχαν τις αναφερόμενες ποσότητες κοκαΐνης από την Βραζιλία.

Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο