ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΗ ΕΛΤΑ Courier πιστοποιήθηκε για την ασφαλή µεταφορά φαρµάκων και φαρµακευτικών υλικών

Η ΕΛΤΑ Courier πιστοποιήθηκε για την ασφαλή µεταφορά φαρµάκων και φαρµακευτικών υλικών

Την πιστοποίηση από την Bureau Veritas έλαβαν οι εφαρµοζόµενες διαδικασίες διανοµής φαρµάκων και σχετικού υλικού που σχεδίασε, ανέπτυξε, εγκατέστησε και εφαρµόζει η ΕΛΤΑ Courier, αναδεικνύοντας τη στρατηγική επιλογή της διοίκησης της εταιρείας να αναβαθµίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες της, χρησιµοποιώντας τις πλέον υψηλές προδιαγραφές, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με τον τρόπο αυτό η ΕΛΤΑ Courier, απολαµβάνει πλέον ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτηµά στην αγορά της ταχυµεταφοράς φαρµάκων, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την προσήλωσή της στη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της.

Η πιστοποιηµένη διαδικασία µεταφοράς φαρµάκων της ΕΛΤΑ Courier, ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Παραρτήµατος 5 (Annex 5) του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας (WHO), καθώς επίσης και τις απαιτήσεις των Κατευθυντηρίων Γραµµών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 5ης Νοεµβρίου 2013, σχετικά µε την ορθή πρακτική διανοµής φαρµάκων, για τα σηµεία όπου το Annex 5 δεν έχει σαφείς απαιτήσεις, παραπέµποντας σε εθνική ή άλλη νοµοθεσία. Η ορθή εφαρµογή των αυστηρών απαιτήσεων του Annex 5 και των Κατευθυντηρίων Γραµµών επαληθεύθηκε πρόσφατα από τον ανεξάρτητο Φορέα Πιστοποίησης, Bureau Veritas.

Με την πιστοποίηση αυτή, η ΕΛΤΑ Courier, όπως αναφέρεται, καθίσταται η πρώτη ελληνική εταιρεία ταχυµεταφορών µε πλήρως εγκεκριµένες προδιαγραφές, βάσει διεθνών οδηγιών, για το σύστηµα µεταφοράς και διανοµής φαρµακευτικού υλικού.

Σηµειώνεται ότι η εν λόγω βεβαίωση από την Bureau Veritas για τη διανοµή φαρµάκου, έρχεται να προστεθεί στις ήδη υφιστάµενες πιστοποιήσεις (σ.σ. ISO 9001, ISO 22301, ISO 45001, ISO 14001) µε τις οποίες η ΕΛΤΑ Courier, εκσυγχρονίζει τον τρόπο λειτουργίας της και αναβαθµίζει τις υπηρεσίες της, βάσει διεθνώς εγκεκριµένων προτύπων.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο