ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΗ ACS κατέγραψε τη μεγαλύτερη κερδοφορία στον όμιλο της Quest. Στα 8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

Η ACS κατέγραψε τη μεγαλύτερη κερδοφορία στον όμιλο της Quest. Στα 8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

Η ACS είναι η εταιρεία που κατέγραψε τα μεγαλύτερα κέρδη στον όμιλο Quest, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου στο 9μηνο.

Η ACS κατέγραψε καθαρά κέρδη 8,2 εκατ., με το τομέα Πληροφορικής να παράγει κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, στο εννεάμηνο του έτους, η ACE παρουσίασε βελτίωση στις πωλήσεις (+11%), η οποία συνοδεύτηκε από αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας (+4,5%).

Η εταιρεία κατά το β’ τρίμηνο είχε έκτακτες δαπάνες (άνω του 1 εκατ.) για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών (πρόσθετες επενδύσεις σε εξοπλισμό και στόλο) που προέκυψαν από την πανδημία Covid – 19 κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου με ισόποση επίδραση στα αποτελέσματά της.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 89,1 εκατ. έναντι 80,1 εκατ. πέρσι και τα καθαρά κέρδη στα 8,2 εκατ. έναντι 7,2 εκατ. πέρσι.

Όπως υπογραμμίζει η μητρική εταιρεία, οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών παρουσιάζουν από το μήνα Απρίλιο και μετά αυξημένη ζήτηση, καθώς μέσω αυτών εξυπηρετείται μεγάλο μέρος του ηλεκτρονικού εμπορίου, του οποίου οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν ενταθεί.

Τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση  της απότομης αύξησης της ζήτησης, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών και απαιτήσεων στην παράδοση των δεμάτων, (όπως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πρακτόρων – συνεργατών της, οι έκτακτες προσλήψεις και η υπερωριακή απασχόληση προσωπικού, οι μισθώσεις νέων χώρων και εξοπλισμού κ.α.) περιορίζουν τα περιθώρια κερδοφορίας κατά τις περιόδους του “lockdown”.

Για το τέλος του έτους αναμένεται να ενταθεί η τάση αύξησης του τζίρου, ενώ ενδεχομένως να συμπιεστούν προσωρινά τα περιθώρια κέρδους.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο