ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΗ PostNord εξασφάλισε κρατική χρηματοδότηση για το μετασχηματισμό λειτουργίας στη Δανία

Η PostNord εξασφάλισε κρατική χρηματοδότηση για το μετασχηματισμό λειτουργίας στη Δανία

Προχωρά ο μετασχηματισμός λειτουργίας της PostNord στη Δανία, καθώς η σουηδική και δανέζικη κυβέρνηση συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν με 2,2 δισ. σουηδικές κορώνες το εν λόγω εγχείρημα.

Σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν, η σουηδική PostNord θα λάβει το ποσό των 1,533 εκατ. κορωνών από τη Δανία που θα διοχετευθούν, τόσο για την εξασφάλιση της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, όσο και την κάλυψη αποζημιώσεων των προς απόλυση εργαζομένων.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, Jens Moberg, «η στροφή στην ψηφιακή εποχή μας οδηγεί σε σημαντικό μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στην Δανία.

Είμαστε, λοιπόν, πολύ χαρούμενοι που οι δύο βασικοί μας μέτοχοι (σ.σ. Σουηδία, Δανία) κατέληξαν σε συμφωνία αναφορικά με τη χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε τώρα να αρχίσουμε το μετασχηματισμό των δανέζικων επιχειρήσεών μας με ανανεωμένη ισχύ.

Μαζί με τις αλλαγές του ταχυδρομικού ρυθμιστικού πλαισίου που ανακοίνωσε η Σουηδία, δημιουργείται πλέον μια καλή βάση για τη συνεχή σταθερότητα και στρατηγική ανάπτυξη του ομίλου».

Σύμφωνα με τον Moberg, μόλις ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός, η PostNord θα είναι σε θέση να διατηρήσει την καθολική ταχυδρομική υπηρεσία και να έχει επικερδείς επιστολικές δραστηριότητες, ακόμη και με τους μικρούς όγκους που καταγράφονται στη Δανία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο