ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΝέος τρόπος υπολογισμού των καταληκτικών τελών από την 1η Ιουλίου 2020

Νέος τρόπος υπολογισμού των καταληκτικών τελών από την 1η Ιουλίου 2020

Σε συμφωνία για thn αναθεώρηση του συστήματος των καταληκτικών τελών που αφορούν τη διακίνηση μικροδεμάτων ήρθαν οι χώρες-μέλη της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), που συμμετείχαν στο 3ο έκτακτο συνέδριο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της UPU, Bishar A. Hussein, «σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή, όπου έχουμε αποτρέψει την πιθανή έξοδο ενός από τα κράτη-μέλη μας και, φυσικά, πολλών άλλων απογοητευμένων χωρών».

Εν όψει της πρόθεσης των ΗΠΑ για αποχώρηση από την Ένωση, εάν δεν προσαρμοστεί το εν λόγω σύστημα στα δεδομένα κόστους, το συνέδριο αποτέλεσε μια κρίσιμη καμπή στην μακρά ιστορία της UPS.

Μετά από πολλές συζητήσεις μεταξύ χωρών που εκπροσωπούσαν διάφορες τάσεις, κατατέθηκε συμβιβαστική πρόταση που συγκέρασε όλες τις απόψεις και εγκρίθηκε πανηγυρικά.

Να σημειωθεί ότι, μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσημα την παραμονή τους στην UPU.

Πρακτικά αυτή η απόφαση σημαίνει ότι, τα κράτη-μέλη της UPU που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις -π.χ. εισερχόμενες επιστολές άνω των 75.000 μετρικών τόνων βάσει στοιχείων του 2018- θα μπορούν να επιλέξουν μόνα τους το ύψος του τέλους από την 1η Ιουλίου του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση λαμβάνει τα απαραίτητα για την προστασία των υπό ανάπτυξη χωρών με χαμηλούς ταχυδρομικούς όγκους.

Το ισχύον σύστημα υπολογισμού του ύψους των καταληκτικών τελών είχε συμφωνηθεί το 2016.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο