ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΠαρατείνεται ως τον Ιούνιο του 2020 η μη επιβολή δασμών στο ψηφιακό εμπόριο

Παρατείνεται ως τον Ιούνιο του 2020 η μη επιβολή δασμών στο ψηφιακό εμπόριο

Τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) συμφώνησαν να ανανεώσουν ένα 20ετές moratorium σχετικά με την επιβολή δασμών στο ψηφιακό εμπόριο για 6 μήνες, μετριάζοντας τους φόβους ότι οι καταναλωτές θα έπρεπε για πρώτη φορά να πληρώσουν φόρο για ηλεκτρονικά βιβλία και λογισμικό.

Το moratorium στο ψηφιακό εμπόριο, αξίας περίπου 225 δισ. δολ. ετησίως, εφαρμόζεται από το 1998, ωστόσο αναμενόταν να λήξει τον Δεκέμβριο και απαιτούσε ομοφωνία στον ΠΟΕ για την ανανέωσή του.

«Τα μέλη συμφωνούν να διατηρήσουν την τρέχουσα πρακτική της μη επιβολής τελωνειακών δασμών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέχρι την 12η Υπουργική Διάσκεψη», ανέφερε η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αναφερόμενη σε συνεδρίαση του ΠΟΕ στο Καζακστάν τον Ιούνιο.

Η απόφαση ήρθε μετά την έναρξη των συνομιλιών αργά το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων από τον κλάδο του εμπορίου.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Νότιας Αφρικής, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την άρση του moratorium, καθώς αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους οικονομίες και επιδιώκουν να ανακτήσουν χαμένα τελωνειακά έσοδα, καθώς όλο το εμπόριο γίνεται ψηφιακά.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο