ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑΑυξήθηκαν κατά 3,9% τα έσοδα της Deutsche Post DHL, στο 9μηνο, φτάνοντας τα 46,4 δισ.

Αυξήθηκαν κατά 3,9% τα έσοδα της Deutsche Post DHL, στο 9μηνο, φτάνοντας τα 46,4 δισ.

Αυξημένα κατά 4,7% ήταν τα έσοδα του γερμανικού ομίλου Deutsche Post DHL, στο γ’ τρίμηνο του 2019, φτάνοντας τα 15,6 δισ. ευρώ.

Την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου βελτιώθηκαν από τα 376 εκατ. ευρώ στα 942 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, σύμφωνα με την Deutsche Post DHL, και τα πέντε τμήματα (P&P Germany, Express, Global Forwarding, Freight, Supply Chain, eCommerce Solutions) του ομίλου συνέβαλαν στην καλή απόδοση εσόδων και κερδών κατά την εξεταζόμενη περίοδο.

«Είχαμε ένα πολύ καλό γ’ τρίμηνο και τα πέντε τμήματα πέτυχαν καλή επίδοση παρά το δύσκολο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον. Χάρη στο ευρύ μας χαρτοφυλάκιο και στην κορυφαία θέση των τμημάτων μας, προοδεύουμε ακόμη και σε αβέβαιες περιόδους», σχολίασε ο Frank Appel, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Post DHL Group.

Σε εκτιμήσεις του για το δ’ τρίμηνο του έτους, ο κ. Appel δήλωσε αισιόδοξος, προβλέποντας σε «μια παραδοσιακά ισχυρή περίοδο εν όψει των διακοπών».

Για το τρέχον οικονομικό έτος, ο γερμανικός όμιλος συνεχίζει να αναμένει άνοδο του λειτουργικού κέρδους περί τα 4-4,3 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη των τμημάτων της DHL εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 3,4 – 3,5 δισ. ευρώ.

Η εικόνα στο 9μηνο

Αντίστοιχα θετική εικόνα σημείωσαν οι οικονομικές επιδόσεις του γερμανικού κολοσσού και σε επίπεδο 9μήνου.

Ειδικότερα, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 3,9% στα 46,4 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη σημείωσαν άνοδο της τάξης του 41,5% στα 2,9 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχα, τα EBIT του 9μήνου βελτιώθηκαν κατά 8,1%.

Β. Βεγιάζη

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο