ΑρχικήΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑAustralia Post: Εκπαίδευση των οδηγών φορτηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας

Australia Post: Εκπαίδευση των οδηγών φορτηγών σε θέματα οδικής ασφάλειας

Σε τετραετή συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυστραλίας (ΑΤΑ), με επίκεντρο την οδική ασφάλεια, προχώρησε το ταχυδρομείο της Αυστραλίας (Australia Post).

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η εκπαίδευση των οδηγών βαρέων οχημάτων (φορτηγών) για ζητήματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Κατά τον ceo της Australia Post, Bob Black, η εν λόγω κίνηση στοχεύει στην εκπαίδευση ειδικά νεαρών οδηγών που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πείρα και εμπειρία σε θέματα οδηγικής συμπεριφοράς.

«Ψάχνουμε πάντα για τρόπους για να κρατήσουμε τους ανθρώπους μας ασφαλείς. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι σκοτώνονται και 35.000 τραυματίζονται σοβαρά στους δρόμους της χώρας μας», δήλωσε ο Black.

«Πέρυσι σημειώθηκαν 768 τραυματισμοί εργαζομένων μας σε εθνικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε εργάσιμη ημέρα 3 ταχυδρόμοι τραυματίζονται σε ατυχήματα με αυτοκίνητα.

Η συνεργασία αυτή είναι σημαντική για μας για μπει ένα τέλος στα οδικά ατυχήματα και τους τραυματισμού, ειδικά στα βαρέα οχήματα που αποτελούν μεγάλο κομμάτι του δικτύου διανομής μας».

«Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις περίπου το 80% των θανατηφόρων ατυχημάτων που εμπλέκονται φορτηγά δεν αποτελούν λάθος του οδηγού.

Το 25% των επιβατών που εμπλέκονται σε ατύχημα με φορτηγό είναι ηλικίας 26 ετών ή μικρότερης ηλικίας, ωστόσο αυτή η ηλικιακή ομάδα αντιπροσωπεύει μόνο το 10-15% του πληθυσμού των οδηγών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΑ, Ben Maguire.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο