Αρχική(ΤΑΧΟ)ΓΡΑΦΟΣ«Τοξική βόμβα» και για την αγορά logistics η «Μαρινόπουλος»

«Τοξική βόμβα» και για την αγορά logistics η «Μαρινόπουλος»

Αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται η «Μαρινόπουλος», έχοντας τεράστια προβλήματα ρευστότητας.

Οι ελπίδες πλέον εναποτίθενται στις τράπεζες, οι οποίες διαπραγματεύονται την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, ώστε να αποφευχθεί μια κατάρρευση, που θα αφήσει περίπου 13.000 εργαζομένους στο δρόμο και θα συμπαρασύρει στην (μερική ή ολική) καταστροφή χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από την υπαγωγή στο άρθρο 99 και το άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα, έως την επίτευξη συνεργασίας με την πλευρά Σκλαβενίτη, ο οποίος δέχεται πιέσεις για να παίξει το ρόλο του «λευκού ιππότη».

Πάντως, υπολογίζεται ότι περισσότερες από 1.500 μικρές και μεσαίες, κατά βάση ελληνικές, επιχειρήσεις έχουν βασικό πελάτη την αλυσίδα Μαρινόπουλος. Για αυτές τις εταιρείες, ενδεχόμενη κατάρρευση θα σημάνει «επισφάλειες», οι οποίες – πιθανότατα – δεν είναι διαχειρίσιμες.

Μεταξύ άλλων, η «Μαρινόπουλος» συνεργάζεται με εταιρείες logistics, χρησιμοποιώντας τις αποθήκες τους, όπως και με οδικούς μεταφορείς.

Από πέρσι, ορισμένοι, διαβλέποντας τον… κίνδυνο που έρχεται, αφού η «Μαρινόπουλος» είχε να τους πληρώσει μήνες, αποφάσισαν διακοπή της μεταξύ τους συνεργασίας. Άλλοι όχι.

Όπως και να έχει, η εγχώρια αγορά logistics είναι θορυβημένη, τόσο για την «Μαρινόπουλος», όπως και με την ευρύτερη καθίζηση ορισμένων προϊόντων στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο