ΑρχικήVIDEOSΗ κρουαζιέρα θέλει επενδύσεις και… συντονισμό

Η κρουαζιέρα θέλει επενδύσεις και… συντονισμό

Οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η κρουαζιέρα την επόμενη διετία, κυρίως λόγω εξωγενών αιτιών, αναγνωρίστηκαν, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Κρουαζιέρας, που συνεδρίασε στο Μέγαρο του ΟΛΠ.

Συνολικά έξι αιτίες: τρομοκρατία, κρίση, μεταναστευτικό, capital controls, Brexit και η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία «διώχνουν» την κρουαζιέρα από την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Αναφορικά με το έργο που καλείται να επιτελέσει η Επιτροπή, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην κρουαζιέρα, αναφορικά με την αγορά της Ασίας, με την αγορά της Καραϊβικής ή των νέων ευκαιριών που παρουσιάζονται για την Κούβα, τι μπορεί να σημαίνουν αυτά και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στη μεσογειακή κρουαζιέρα και, από εκεί και πέρα, μέσα στο πλαίσιο της μεσογειακής κρουαζιέρας, η χώρα μας τι θέση μπορεί να έχει και ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ή ευκαιρίες.

Έχετε δηλαδή να επιτελέσετε ένα στρατηγικού χαρακτήρα έργο, όχι στηριγμένοι πάνω στις δάφνες, αλλά κυρίως, σχεδιάζοντας το μέλλον. Και αυτός είναι ο ρόλος αυτής της Επιτροπής», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος στάθηκε, ιδιαίτερα, στη σημασία της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο