ΑρχικήVIDEOSΟι οδικοί άξονες υπερκαλύπτουν τις… αδικίες

Οι οδικοί άξονες υπερκαλύπτουν τις… αδικίες

«Ξεχωριστή ημέρα για τη δυτική Ελλάδα, την πιο αδικημένη πλευρά της χώρας», χαρακτήρισε τη σημερινή (Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων τμήματος της Ολυμπίας Οδού, από την Κόρινθο μέχρι το Κιάτο.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, τα τμήματα της Ολυμπίας οδού που παραδίδονται στην κυκλοφορία είναι οι πρώτοι καρποί μιας δύσκολης προσπάθειας, που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο.

Αναφερόμενος στα έργα των οδικών αξόνων, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι, από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων, εξοικονομήθηκαν 172 εκατ. ευρώ από την Ολυμπία Οδό, 230 εκατ. από την Ιόνια Οδό και 225 εκατ. από τον Μορέα.

Σημείωσε ακόμη ότι, έως τον Μάρτιο του 2017, πέραν των τριών αυτών οδικών αξόνων, ολοκληρώνονται και οι άλλοι δύο, ο Ε65 και τμήμα του αυτοκινητόδρομου Μαλιακός-Κλειδί.

Τα έργα αυτά, συνέχισε ο Πρωθυπουργός, διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, καθώς υπάρχουν δεσμεύσεις από προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε η χρήση των οδικών αξόνων να μην έχει απαγορευτικό κόστος για τους πολίτες. Ανέφερε, ακόμη, ότι σταδιακά θα μπούμε στη λογική των αναλογικών διοδίων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε, τέλος, και στον αυτοκινητόδρομο Ε65, που ολοκληρώνεται το 2020 και, μεταξύ άλλων, θα έχει ως αποτέλεσμα την κάλυψη της διαδρομής Αθήνα-Τρίκαλα, σε λιγότερο από τρεις ώρες, ενώ έκανε ειδική μνεία στον αυτοκινητόδρομο Πύργου-Πατρών, που θα ολοκληρωθεί το 2021.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο