ΑρχικήVIDEOSΤο παραδοσιακό σύστημα μεταφορών δεν είναι βιώσιμο

Το παραδοσιακό σύστημα μεταφορών δεν είναι βιώσιμο

«Οι οδικοί μεταφορείς εξελίσσονται και εκσυγχρονίζονται, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου τους στην αγορά των logistics. Όμως logistics δεν νοούνται, χωρίς τους οδικούς μεταφορείς, συνδυασμένες μεταφορές δεν νοούνται, χωρίς τους οδικούς μεταφορείς».

Αυτό ήταν το κυρίαρχο μήνυμα του προέδρου της ΟΦΑΕ, Απόστολου Κενανίδη, στην ημερίδα «Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας».

Ο κ. Κενανίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κλάδος των οδικών μεταφορών, μέχρι και σήμερα, χαρακτηρίζεται από πλήθος μικρών επιχειρήσεων, με ελάχιστο αριθμό οχημάτων στο δυναμικό τους, όπου τις περισσότερες φορές δεν υπερβαίνουν καν το 1 όχημα, χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη ανάπτυξης οριζόντιων και κάθετων συνεργειών, μεταξύ των κρίκων της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ ανέφερε ότι ο κλάδος των μεταφορών διέπεται μέσα από ένα αρκετά σύνθετο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, που ενώ σκοπός του είναι η διευκόλυνση και η διασφάλιση του μεταφορικού έργου, αρκετές φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, λόγω των πολύπλοκων διαδικασιών, ζητώντας τον εκσυχρονισμό του.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο