ΑρχικήVIDEOSΌραμα της ΕΕ ο ενιαίος ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός χώρος

Όραμα της ΕΕ ο ενιαίος ευρωπαϊκός σιδηροδρομικός χώρος

Το SHIFT2RAIL είναι μια σημαντική προσπάθεια για τη διασύνδεση του ακαδημαϊκού χώρου της έρευνας στις μεταφορές, με το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, επιταχύνοντας την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, σε καινοτόμα σιδηροδρομικά προϊόντα και υλοποιώντας ταυτόχρονα τους στόχους της ευρωπαϊκής στρατηγικής 20-20 και της ευρωπαϊκής πολιτικής των μεταφορών.

Αποτελεί μια άνευ προηγουμένου κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων του σιδηρόδρομου στην Ευρώπη να επενδύσουν, από κοινού, στην έρευνα και την καινοτομία, προκειμένου να ενισχυθεί η ελκυστικότητα των σιδηροδρομικών μεταφορών για τους επιβάτες, αλλά και τις επιχειρήσεις.

Για το σκοπό αυτό το SHIFT2RAIL επικεντρώνεται σε τρεις μεγάλες προκλήσεις:

1. Ενίσχυση της χωρητικότητας του ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού συστήματος, ώστε να αντιμετωπίσει αυξημένη επιβατική και εμπορευματική ζήτηση.

2. Αύξηση της αξιοπιστίας της επόμενης γενιάς προϊόντων και λύσεων για να προσελκύσουν επιβάτες και επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

3. Μείωση κόστους της σιδηροδρομικής μεταφοράς για τους χρήστες και της δημόσιας επιδότησης  για τον φορολογούμενο.

Ο Γ. Πατρής, Programme Manager του Shift2Rail, επεξηγεί τους στόχους του προγράμματος, που φιλοδοξεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του σιδηροδρόμου.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο