ΑρχικήVIDEOSTo νέο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού

To νέο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού

Στη Νέα Πέραμο φιλοξενείται το νέο υπερσύχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Ολυμπίας Οδού. Στο νέο ΚΔΚ, οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας που βρίσκονται στο δρόμο προβάλλονται, σε ένα τελευταίας τεχνολογίας video wall, με 12 οθόνες των 60’’.

Είναι εξοπλισμένο με τέσσερις θέσεις εργασίας, μία εκ των οποίων λειτουργεί ως αποκλειστικό «Κέντρο Αποχιονισμού και Χειμερινής Συντήρησης», διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματης ανίχνευσης συμβάντων και νέο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης του εξοπλισμού, που επιτρέπει απομακρυσμένα την λειτουργία των συστημάτων πυρόσβεσης, άρδευσης, οδοφωτισμού, συστημάτων ασφαλείας σηράγγων και δυναμικής σήμανσης της οδού.

Από την έναρξη λειτουργίας του έργου παραχώρησης μέχρι σήμερα, οι Ομάδες Περιπόλων-Επέμβασης και Οδικής Βοήθειας έχουν πραγματοποιήσει περίπου 200.000 επεμβάσεις βοήθειας σε συμβάντα (περισσότερες από 60/ημέρα), που αφορούν κυρίως ακινητοποιημένα οχήματα, εμπόδιο/αντικείμενο στο οδόστρωμα και διάφορα άλλα συμβάντα (συγκρούσεις με υλικές ζημιές, μποτιλιαρίσματα κ.α.), με χρόνο ανταπόκρισης που κυμαίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε λιγότερο από 15 λεπτά.  

Σημαντική μείωση των δυστυχημάτων

Από την ημέρα έναρξης της παραχώρησης, τον Αύγουστο του 2008, μέχρι και σήμερα οι προσπάθειες για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα, σύμφωνα με στελέχη της Ολυμπίας Οδού.

Όπως υποστηρίζουν, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων παρουσιάζει σημαντική μείωση της τάξης του 60%  (13 θανατηφόρα ατυχήματα το 2016 έναντι 33 το 2008).

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο