ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της αυστριακής Laudamotion, Niki Lauda

«Έφυγε» από τη ζωή ο ιδρυτής της αυστριακής Laudamotion, Niki Lauda

Σε ηλικία 70 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 και πρώην «αφεντικό» της αυστριακής Laudamotion, Niki Lauda.

Ο θρυλικός Αυστριακός, μια από τις πιο γνωστές φιγούρες της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, κατέκτησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τη Ferrari το 1975 και το 1977 και για την McLaren το 1984.

Ο Lauda, που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνευμόνων τον περασμένο Αύγουστο, «έφυγε ήσυχα» τη Δευτέρα, σύμφωνα με ηλεκτρονικό μήνυμα της οικογένειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός της F1, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας τη δεκαετία του ’80 -μέσω της Lauda Air- εισήλθε στο κομμάτι των αερομεταφορών, συνδέοντας με τσάρτερ την Ασία και την Αυστραλία.

Τον Μάιο του 1991, ένα Boeing 767 της Lauda Air συνετρίβη στην Ταϊλάνδη, καθώς ένα λάθος στους κινητήρες κατά την απογείωση του αεροσκάφους κόστισε τη ζωή σε 213 επιβάτες και στο 10μελές πλήρωμα.

Το 1997, η Austrian Airlines εξαγόρασε το μειοψηφικό ποσοστό της Lauda Air και το 2000, με την εταιρεία να έχει καταστεί ζημιογόνα, ο Lauda παραιτείται από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Αργότερα, η Austrian Airlines αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της αεροπορικής.

Το 2003 ο Lauda ιδρύει μια νέα αεροπορική, τη Niki. Αργότερα, η Air Berlin εξαγοράζει μειοψηφικό μερίδιο και αργότερα αποκτά τον πλήρη έλεγχο της αεροπορικής, την οποία ο Lauda εξαγοράζει ξανά στις αρχές του 2018.

Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2018 η Ryanair εξαγοράζει τις μετοχές της Laudamotion, καθιστώντας την θυγατρική της.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο