ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΗ Etihad και η Lufthansa προχώρησαν σε συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού

Η Etihad και η Lufthansa προχώρησαν σε συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού

Η Etihad Airways και η Lufthansa German Airlines ανακοίνωσαν συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017 και υπόκειται σε έγκριση από την κυβέρνηση.

Επιπροσθέτως ανακοινώθηκε η συμφωνία πλήρους μίσθωσης αεροσκαφών μεταξύ Lufthansa Group και airberlin – στην οποία ο όμιλος Etihad κατέχει ποσοστό 29%.

Οι αερομεταφορείς απευθείας πτήσεων Eurowings και Austrian Airlines, που ανήκουν στον όμιλο της Lufthansa, υπέγραψαν συμφωνία πλήρους μίσθωσης 38 αεροσκαφών της airberlin.

Από αυτά 33 θα εξυπηρετούν τον Όμιλο Eurowings, και τα υπόλοιπα 5 την Austrian Airlines. Η συμφωνία έχει διάρκεια 6 ετών και θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2017 με την επιφύλαξη τυχόν κανονιστικών απαιτήσεων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του κοινού κωδικού, ο γερμανικός αερομεταφορέας  θα τοποθετήσει τον κωδικό ‘LH’ στις 2 καθημερινές πτήσεις της  Etihad Airways μεταξύ του  Αμπού Ντάμπι και της Φρανκφούρτης καθώς και στις 2 καθημερινές πτήσεις μεταξύ Αμπού Ντάμπι και Μονάχου, της μεγαλύτερη πόλης της Νότιας Γερμανίας.

Ο κρατικός αερομεταφορέας των ΗΑΕ θα τοποθετήσει αντίστοιχα τον κωδικό ‘EY’ στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ της Φρανκφούρτης, έδρας της Lufthansa, και το Ριο ντε Τζανέιρο  στη Βραζιλία και την Μπογκοτά στην Κολομβία.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο