ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΠροσφορά για τη γερμανική αεροπορική της Thomas Cook, την Condor, από τη Lufthansa

Προσφορά για τη γερμανική αεροπορική της Thomas Cook, την Condor, από τη Lufthansa

Η Lufthansa θα καταθέσει προσφορά για τη γερμανική αεροπορική της Thomas Cook, την Condor, με τον γερμανικό αεροπορικό κολοσσό να εξετάζει την επιλογή της απόκτησης και των υπολοίπων αεροπορικών εταιρειών του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa.

Μάλιστα ο Carsten Spohr πρόσθεσε ότι θα ήταν απίθανο ένας μόνον αγοραστής να αποκτήσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες της Thomas Cook, λόγω των αρχών ανταγωνισμού, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να αποκαλύψει την τιμή της κατατεθείσας προσφοράς.

«Αποφασίσαμε στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να υποβάλουμε προσφορά για το σύνολο της Condor, με την επιλογή να μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτήν την προσφορά σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες της Thomas Cook», είπε ο Spohr, στο περιθώριο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Lufthansa, στη Βόννη.

Υπενθυμίζεται ότι, η Thomas Cook έθεσε προς πώληση τις αεροπορικές της εταιρείες, τον περασμένο, Φεβρουάριο, μετά την αποτυχημένη θερινή σεζόν του 2018, προσπαθώντας να συγκεντρώσει μετρητά στα ταμία της.

Καλά ενημερωμένες πηγές του Reuters τονίζουν ότι, εκτός από την Lufthansa, ενδιαφέρον για τις αεροπορικές του βρετανικού κολοσσού έδειξε και η Indigo Partners.

Η περίπτωση της Alitalia

Η Lufthansa, η οποία έχει υπό την ομπρέλα της αεροπορικές όπως οι Swiss και Austrian Airlines, έχει εκφράσει επίσης το ενδιαφέρον της για την υπό πτώχευση ιταλική εταιρεία Alitalia.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Spohr, η Lufthansa θα συνέχιζε να ενδιαφέρεται για τον ιταλικό αερομεταφορέα εφόσον η εταιρεία προχωρούσε σε ριζική αναδιάρθρωση.

Β.Β.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο