ΑρχικήΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑΣε επίπεδα ρεκόρ η επιβατική κίνηση Απριλίου και α’ τετραμήνου του “Ελ. Βενιζέλος”

Σε επίπεδα ρεκόρ η επιβατική κίνηση Απριλίου και α’ τετραμήνου του “Ελ. Βενιζέλος”

H κίνηση του αεροδρομίου “Eλ. Βενιζέλος”, κατά τη διάρκεια του Απριλίου, αποτέλεσε ιστορικό ρεκόρ για το συγκεκριμένο μήνα, φθάνοντας τους 1,47 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 1,2%, σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015.

Σύμφωνα με το ΔΑΑ, η εν λόγω άνοδος σημειώθηκε παρά:

α. την επίδραση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 7 Απριλίου 2016 και

β. τη σύγκριση με την ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση του Απριλίου 2015, λόγω της σύμπτωσης ορθόδοξου και καθολικού Πάσχα.

Η εγχώρια επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,3%, καταρρίπτοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του Απριλίου 2015, ενώ οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν οριακή κάμψη κατά 0,5%.

aer-AERO65Οι Έλληνες ταξιδιώτες, με άνοδο της τάξης του 5,7%, συνέχισαν τη θετική πορεία τους, αλλά σε χαμηλότερους ρυθμούς, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, ενώ οι ξένοι επισκέπτες εμφανίστηκαν ελαφρά μειωμένοι, σε σχέση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα (-1,8%), κυρίως λόγω της αυξημένης κίνησης λόγω του Καθολικού Πάσχα τον περασμένο Απρίλιο.

Συνολικά, το α’ τετράμηνο του 2016 έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, με 4,92 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 11%.

Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν ιστορικά ρεκόρ για το πρώτο τετράμηνο, με 1,92 και 3 εκατ. αντίστοιχα. Οι Έλληνες και οι ξένοι ταξιδιώτες παρουσίασαν σημαντική άνοδο, της τάξης του 12% και 10% αντίστοιχα.  

Άνοδος 7,2% των πτήσεων στο τετράμηνο 

Ο αριθμός των πτήσεων, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου του έτους πλησίασε τις 50 χιλιάδες (49.393), καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,2%.

Ειδικότερα, οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,3%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο στο επίπεδο του 6,4%.

Share With:
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
Tags
No Comments

Αφήστε ένα σχόλιο